ثبت نام دوره فن بیان کودک و نوجوان آغاز شد ! (کلیک کنید)
0
09107216013

اضطراب صحبت در جمع – چگونه ترس از صحبت نداشته باشیم ؟

اضطراب صحبت در جمع

ترس یا اضطراب صحبت در جمع یا طی مرور زمان با تمرین تبدیل به یک نقطه قوت برای شما می‌شود با بدست آوردن هنر صحبت در جمع رسمی و خانوادگی.

از گروهی خواسته شد در یک نظرسنجی شرکت کنند که در مورد میزان ترس افراد در موارد مختلف بود. نهایتا میانگین نظرسنجی این نتیجه را نشان داد که افراد بیشتر از مرگ، از صحبت در جمع می ترسند.

عملا از هر 20 نفر، 1 نفر این ترس را با شدت دارد  بقیه کمتر، یعنی از 8 میلیارد انسان روی کره زمین، 400 میلیون نفر این ترس را دارند و خیلی ها به دنبال راهکار آن هستند.

برای اینکه درباره اضطراب صحبت در جمع بیشتر بدانید ادامه مقاله را مطالعه فرمایید.

اصلا اضطراب چیه؟

اضطراب با احساس ترس مترادف هستن با این فرق که ترس منشا خارجی دارد ولی اضطراب منشا درونی دارد.

از نظر فروید اضطراب یک ترس درونی است، ترس از اینکه مبادا تجارب دردآور گذشته یادآوری یا تکرار شوند.

چرا برطرف کردن این مسئله برای افراد اهمیت زیادی دارد؟

غالبا ترس ها اجازه آزمون و خطا را به ما نمیدهند و ما را از اقدام گرایی به دور میکنند. لازمه پیشرفت، اقدام گرایی و آزمون و خطاست ولی وقتی ترس از اشتباه کردن داشته باشد یا از این بترسد که دیگران ما را مسخره کنند کمتر دست به اقدام میزنند و این تجربه ای را به ما انتقال نمی کند.

ترس از سخنرانی و صحبت در جمع

ما برای بدست آوردن مهارت، نیازبه تجربه کردن داریم. شاید افرادی را اطراف خود دیده باشید که از نظر مهارتی سطح پایینی داشته است یا به اصطلاح بی دست و پا بوده است اما بعد از اینکه چند وقتی گذشته و آن فرد را می بینیم و از دست آوردهای ایشان می پرسیم، انگشت به دهان می مانیم که چطور یه فرد با این سطح مهارت پایین چطور توانسته است به این جایگاه برسد.

غالبا اولین چیزی که به ذهن ما می رسد پارتی یا رفتارهای غیراخلاقیست در صورتیکه افراد بسیار زیادی وجود دارند که بدون هیچ کار غیراخلاقی و پارتی توانسته اند خود را به جایگاه دلخواه خود برسانند. و این افراد فقط ترس و اضطراب خود را کنار گذاشته اند و فرصت اشتباه و آزمون و خا را به خود داده اند.

جالبه که یک چرخه کارآفرینی وجود دارد که ازروی رفتارهای کارآفرینان موفق گرفته شده است که افراد کارآفرین با وجود این همه سختی باز به مسیر خد ادامه میدهند و غالبا از این چرخه استفاده می کنند. این چرخه به این شکله که ابتدا ایده جالب به ذهنشان می رسد، بعد تحقیق از افرادی که در آن حیطه موفق بوده اند و البته خیر خواه هستند، بعد به فکر پیدا کردن منابع برای استارت کارخود هستند و تا اینجای کار چرخه نیست و از این به بعد چرخه شروع خواهد شد.

چرخه کارآفرینی:

  • ابتدا اقدام
  • بعد شکست
  • بعد بازخورد
  • بعد اصلاح برای شکست کمتر
  • و در آخر دوباره اقدام

یعنی میدونن این کار مدام شکست رو داره و با این ذهنیت اقدام میکنند. پس همه این موارد گفته شد تا بدانید اقدام کردن لازمه پیشرفت و رسیدن به جایگاه دلخواه ماست و ارائه خوب نیاز به کاهش اضطراب صحبت در جمع داره.

چطور اضطراب صحبت در جمع را کاهش دهیم؟

اولین راهکار دانستن این موضوع است که بدانید همه افراد اضطراب و ترس صحبت را دارند از جمله سخنرانهایی تاپ لول و بزرگ جهان و همه میدانند که شرایط جدید اضطراب و ترس را به همراه دارد. دانستن همین موضوع که فقط شما نیستید که ترس از صحبت دارید و همه این مسئله را در شرایط مختلف دارید کمی از استرس شما کم خواهد کرد.

دومین راهکار تصویر سازی است. این کار کمی ریزه کاری دارد و با به چند بار تمرین این مهارت را به دست خواهید آورد. وقتی به واژه تصویرسازی فکر کنیم معنی آن در خود واژه پیدا خواهد شد یعنی اینکه تصویری را برای خود بسازید. دقیقتر می توانم بگویم که تصویر سازی یعنی بستن چشم ها در محیطی آرام، در وضعیت بدنی راحت وبدون هیچ حواس پرتی مثل موبایل.

خب روال به این شکل است که وقتی چشم ها را بستید سعی کنید جایی که از آن استرس دارید را در ذهن خود بیاورید مثلا جمعی که صحبت کردن در آن برای شما سخت است و از صحبت در آن جمع اضطراب و ترس دارید. فرض کنید فردی از شما میخواهد که چند دقیقه ای را صحبت کنید یا اصلا ارائه دانشجویی دارید،

باید خودتان را در آن شرایط تصور کنید از زمانی که شما وارد آن جمع می شوید تا زمانی که نوبت شما می شود که صحبت کنید و تا پایان این صحبت باید تصویر را در ذهن خود بسازید. تحقیقاتی که با استفاده از دستگاه اف ام آر آی انجام شده است، نشان داده است که مغز انسان فرق بین تصویر سازی و واقعیت را نمی داند.

این تمرینی بسیار کم هزینه است تا بتوانیم آزمون و خطایی بدون ترس و زیر سوال رفتن شخصیتمان پیش دیگران انجام دهیم. جالب است این کار هرچقدر بیشتر تکرار شود، مهارت شما در صحبت کردن بیشتر شده و ترس و اضطراب شما به شدت کاهش می یابد پس تمرینی عالی و میتوان گفت مهمترین و تاثیرگذار ترین تمرین برای کم شدن ترس و بالا بردن مهارت شما در صحبت کردن تمرین تصویرسازی است.

راهکار سوم این است که به مکانی که احتمال می دهید قرار است ترس داشته باشید زودتر به آن مکان رفته و جز نفرات اول باشید. این کار خیلی استرس و ترس شما را کم می کند تا وقتی که همه سالن یا جایی که قرار است صحبت کنید پر باشد و به محض ورود همه نگاه ها به سمت شما متمرکزمی شود.

نگاه دیگران به شدت به شما استرس می دهد. پس زودتر رفتن به مکانی که قرار برا ارائه شماست راهکار بعدی است که باعث کاهش ترس و اضطراب صحبت در جمع برای شما می‌شود.

راهکار چهار مرتبط به شروع صحبت است یعنی وقتی میخواهید صحبت را شروع کنید پر استرس ترین زمان صحبت شما در جمع است و بیشترین ترس را افراد در این قسمت دارند. افراد زیادی که بر این عقیده اند که لحظه شروع سخت است اما وقتی صحبت ما شروع شد بعد درست خواهد شد.

راهکاری که میتوان به آن پرداخت سوال پرسیدن در مورد مضوعی است که شما قصد صحبت در مورد آن را دارید. مثلا اگر قرار است در مورد بورس صحبت کنید بهتر است از تک به تک مخاطبان بپرسید شما از بورس چه میدانید یا چقدر سرمایه گذاری در بورس را مطمئن میدانید؟

به این کار ارتباط با مخاطبیا یخ شکنی گفته می شود. با این کار هم استرس شما به شدت کم می شود چون همه مخاطبان تمرکز را از روی شما برداشته و به حرف بقیه هم توجه می کنند و مرد دوم اینکه شما از دقایق اولیه گذر کرده اید تا به روال صحبت خود برگردید.

خواهشی که از شما به عنوان یک انسان دارم، اگر فکر کردید که این مقاله کاربردی بوده است حتما لینک این مقاله را برای افرادی که ترس از صحبت دارند بفرستید تا بلکه آنها نیزاز این راهکار ها استفاده کنند و به آنها هم کمک شده باشند.

ممنن از شما که تا اخر مقاله با ما بودید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *